pirmdiena, 2013. gada 29. jūlijs

Mans vasaras hits: "Mojito" svaigā siera kūka



"Mojito" svaigā siera kūka
 

Pamatne:
  • 300g cepumu (piemēram, Selga) sasmalcina un samaisa ar
  • 150g mīksta sviesta, masu iemīca apaļā kūku veidnē, lai veidojas pamatne ar maliņām.
Pildījums:
  • sarīvē 1/2 laima un 1/4 citrona miziņas
  • sasmalcina sauju piparmētru lapiņu
  • 200g "Otto Ricotta" samaisa kopā ar
  • 200g Rimi/Kārums svaigā siera
  • 200ml saldā krējuma saputina ar
  •  ~125g cukura
  • 3tējk. želatīna samaisa ar 3 tējk. ūdens, 10min uzbriedina, tad izkausē un pievieno putukrējuma masai
  • Putukrējumu ar želatīnu sajauc ar sieru maisījumu. Tad pildījumam pievieno laima un citrona miziņas, kā arī sasmalcinātās piparmētras.
  • Visu samaisa un lej uz sagatavotās pamatnes.
  • Liek ledusskapī un atstāj tik ilgi, līdz ir saželējis (es atstāju uz nakti, ja nākamajā dienā ir paredzēts to pasniegt, bet tik ilgs laiks nav noteikti nepieciešams).
* Pasniedzot var dekorēt ar piparmētru lapiņām - gan kūku pašu, gan gabaliņus.
* Piedevu (citrona,laima un piparmētru) proporcijas var droši variēt, kā pašiem garšo.

Labu apetīti!!!

1 komentārs:

Biene teica...

Liels paldies par gardo recepti! Tev tā kūka tiešām ir izdevusies! Garšo izcili (vismaz Tevis taisīta)!