"Mojito" svaigā siera kūka
Pamatne:
- 300g cepumu (piemēram, Selga) sasmalcina un samaisa ar
- 150g mīksta sviesta, masu iemīca apaļā kūku veidnē, lai veidojas pamatne ar maliņām.
- sarīvē 1/2 laima un 1/4 citrona miziņas
- sasmalcina sauju piparmētru lapiņu
- 200g "Otto Ricotta" samaisa kopā ar
- 200g Rimi/Kārums svaigā siera
- 200ml saldā krējuma saputina ar
- ~125g cukura
- 3tējk. želatīna samaisa ar 3 tējk. ūdens, 10min uzbriedina, tad izkausē un pievieno putukrējuma masai
- Putukrējumu ar želatīnu sajauc ar sieru maisījumu. Tad pildījumam pievieno laima un citrona miziņas, kā arī sasmalcinātās piparmētras.
- Visu samaisa un lej uz sagatavotās pamatnes.
- Liek ledusskapī un atstāj tik ilgi, līdz ir saželējis (es atstāju uz nakti, ja nākamajā dienā ir paredzēts to pasniegt, bet tik ilgs laiks nav noteikti nepieciešams).
* Piedevu (citrona,laima un piparmētru) proporcijas var droši variēt, kā pašiem garšo.
Labu apetīti!!!
1 komentārs:
Liels paldies par gardo recepti! Tev tā kūka tiešām ir izdevusies! Garšo izcili (vismaz Tevis taisīta)!
Ierakstīt komentāru